Om Mig

USA I DAG

Gitte Nielsen, cand.mag., Amerikanske Studier

Jeg er uddannet cand. mag. i amerikanske studier fra Syddansk Universitet i 2014 med speciale i racespørgsmål. Undervejs læste jeg et semester ved Ohio University i USA, hvor jeg blandt andet fulgte faget Critical Race Theory.

 

Mit kandidatspeciale hed "Trayvon Martin in the Age of Obama" og var en undersøgelse af Critical Race Theory på baggrund af drabet på den 17-årige sorte dreng Travyon Martin af en privat nabovagtmand i Florida i 2012 og set i lyset af at USA har en sort præsident og af nogle anses for at være "post-racial".

 

Indenfor de seneste år er jeg blevet interviewet i Radio24Syv, til DR.dk og på TV2 News. Fra 2013-14 var jeg skribent ved det danske website Kongressen.com, og du kan læse mine artikler derfra her. Desuden bidrog jeg med et kapitel til antologien Fem År med Obama, der udkom i 2014.

 

Min LinkedIn-profil finder du her.

 

De fleste af indlæggene på usaidag.com vil omhandle emner indenfor racespørgsmål og forholdene for især sorte amerikanere, da det er der min hovedinteresse ligger. Efter valget Donald Trump vil jeg naturligvis også have fokus på den nye præsident i forhold til borgerrettigheder og hvid nationalisme.

 

Hvis du ønsker at kontakte mig med forslag til emner, der kunne tages op, eller med spørgsmål og kommentarer, kan du skrive direkte til mig via fanen "Kontakt" ovenfor. Jeg glæder mig til at høre fra dig.

 

Med venlig hilsen

 

Gitte Nielsen